Toiduliit kaalub Eesti lipu kasutamist kodumaisel toodangul

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Toiduliit kaalub Eesti lipu kasutamist Eestis toodetud toidukaupadel, selleks et paremini reklaamida kodumaist toodangut.


«Mis saaks olla veel selgem sõnum kui Eesti rahvuslipp?» küsis Toiduliidu juht Sirje Potisepp. Seni on Eesti toidukaubal kasutatud pääsukese, ristikheina ja parima toiduaine märke, kuid need pole siiski nii tuntud, lisas ta.

Lipu kujutise kasutamist arutab toiduliit järgmisel kolmapäeval. Mõte on kasutada seda kogu Eestis toodetaval toidukaubal, mitte üksnes kohalikust toorainest valmistatud toodetel, sest puhtalt kohaliku toorme baasil valmib meil vaid piimakaup.

Potisepa sõnul on toiduliidu liikmetel soov võtta kasutusele Eesti lipu kujutis, olemas, kuid see vajab veel kooskõlastamist. «Praegu on hädasti vaja promoda meie oma tootjaid, et säilitada neid väheseid töökohti, mis veel alles on,» sõnas ta.

Toiduliidu juht lisas, et Eesti kauba reklaamimine saab praegu olla vaid eraalgatuslik, sest riigilt selle tarvis raha küsida pole võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles