Google'i ja Apple'i juhid peavad salajasi läbirääkimisi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larry Page ja Tim Cook.
Larry Page ja Tim Cook. Foto: SCANPIX

Google'i juht Larry Page ja Apple'i kolleeg Tim Cook on pidanud salajasi läbirääkimisi intellektuaalse omandi üle, sealhulgas kahe firma vaheliste kohtuasjade teemal.

Anonüümseks jääda soovinud allikad rääkisid Reutersile, et Page ja Cook rääkisid telefonis patentide teemal möödunud nädalal ning suhtlus käib ka kahe firma madalama astme töötajate vahel.

Väidetavalt on firmajuhtidel plaanis vestleda ka järgnevate nädalate jooksul, kuigi täpset kuupäeva pole allikate kinnitusel paika pandud.

Firmad hoiavad ühendust, kuna hiljuti võitis Apple kohtus suure hagi mobiiltelefonidetootja Samsungi vastu, mis peab Apple'le maksma 1,05 miljardit dollarit. Samsungi telefonid kasutavad Google'i toodetavat Androidi.

Reutersi hinnangul on läbirääkimiste võimalikuks tulemiks vaherahu kahe firma vahel, mis puudutab Androidi kasutatavaid funktsioone, mis sarnanevad Apple'i iOSiga.

Praegu pole siiski selge, kas firmajuhid arutasid konkreetsetes vaidlustes rahaliste kokkulepete sõlmimist või keskendusid muudele teemadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles