Tehase plahvatus hävitas peenkemikaalide tootmise

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel plahvatas Kohtla-Järvel peenkemikaalide tootmise hoone, mida nimetatakse ka fenoolide rektifikatsiooniseadmeks.
Nädalavahetusel plahvatas Kohtla-Järvel peenkemikaalide tootmise hoone, mida nimetatakse ka fenoolide rektifikatsiooniseadmeks. Foto: Viru Keemia Grupp

Nädalavahetusel Kohtla-Järvel keemiaettevõtte Viru Keemia Grupi territooriumil toimunud plahvatus ja põleng hävitasid tootmise, mida ettevõte ise on nimetanud kirsiks oma tootmise tordil.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Janek Parkman lausus, et kahjude kokkuarvamiseni pole ettevõte veel jõudnud, sest siiani pole varisemisohtlikusse hoonesse inimesi lubatud, kirjutab Põhjarannik.

«Kõigepealt tulevad ehituseksperdid, kes hindavad, kui ohtlik on sinna sisenemine,» lausus Parkman. tema sõnul otsustatakse tootmise võimalik taastamine pärast seda, kui selgub, kui palju tootmiseks vajalikest seadmetest säilinud on.

Põlenud peenkemikaalide seadmel toodeti väga kõrge puhtusastmega ainet 2-metüülresortsiini, mida kasutatakse näiteks kosmeetikatööstuses juuksevärvide komponendina, aga ka autorehvide tootmisel.

VKG investeeris väliselt suhkruga sarnaneva põlevkiviõli tootmisjääkidest saadava kemikaali tootmisliini ligi 20 miljonit krooni.

Kuna kogu VKG vara on kindlustatud, siis peaks õnnetusest tekkinud otsesed kahjud korvama kindlustusfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles