Valgevene kaalub teise tuumajaama rajamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam, pilt on illustratiivne.
Tuumajaam, pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Valgevene energeetikaministeerium kaalub ka teise tuumaelektrijaama rajamise küsimust, ütles kolmapäeval aseminister Mihhail Mihhadjuk.

«Konkreetseid teise jaama ehitamise kavasid täna veel pole, ent seda küsimust ei saa päevakorrast maha võtta, kuna orgaaniline kütus muutub kallimaks, selle varud maailmas on ammendumas,» kuulutas ta.

Ministeerium kavatseb tema sõnul selle küsimuse hoolikalt läbi töötada, võttes arvesse majandusliku olukorra prognoosi ajal, mil esimese jaama ehitus peaks lõppema, samuti energiakandjate tarnete ja nende hinna väljavaateid.

«Selleks teemaks tuleb valmistuda, see nõuab põhjalikku läbitöötamist, me hakkame sellega tegelema koos teaduste akadeemia ja teiste organitega,» selgitas Mihhadjuk.

Teise tuumajaama võimalikust rajamisest Valgevenesse teatas president Aleksandr Lukašenka aprillis toimunud kohtumisel Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) peadirektori Yukiya Amanoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles