Fitch ähvardab USA reitingut langetada

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuuri Fitch tegevjuht David Riley.
Reitinguagentuuri Fitch tegevjuht David Riley. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch ähvardas taas, et juhul kui USA ei suuda oma eelarvepuudjääki kahandada, jäävad nad kõrgeimast AAA reitingust ilma.

«Kui USA ei suuda tuleva aasta esimeses pooles riigivõla taset ja eelarvearvepuudujääki vähendada, on see reitingule suur risk ning riik võib talle antud kõrgeima reitingu kaotada,» kinnitas Fitchi tegevjuht David Riley Bloomberg TVle.

Juulis kinnitas Fitch USA reitingu AAA tasemel ning jättis reitinguväljavaate negatiivseks. Agentuuri teatel on negatiivne väljavaade põhjustatud poliitilisest riskist ehk on tõenäoline, et poliitikud ei suuda eelarvepuudujäägi vähendamises kokkuleppele jõuda.

Fitch muutis USA reitinguväljavaate stabiilsest negatiivseks eelmise aasta novembris pärast seda, kui Kongressi komisjon ei suutnud eelarvepuudujäägi vähendamise meetmeid heaks kiita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles