Lennuamet hoiatas Estonian Airi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Rahvusliku lennufirma käitusjuht võis koondamistega liiale minna.
 

Lennuamet tegi augusti keskel ettekirjutuse Estonian Airile. Kuigi kumbki pool ei nõustu avalikustama ettekirjutuse sisu, võis põhjus olla selles, et lennufirma koondas hiljuti kohustuslikke lennuohutuse eest vastutavaid ametikohti.

Estonian Air teatas personalimuudatustest juba juuli keskel. Pressile saadetud teate järgi kavatseti vähendada kontoritöötajate arvu 15 protsendi võrra, mis tähendab, et töö kaotas 19 inimest.

Inimeste nimesid ja ametikohti ettevõte ei avalikustanud, põhjendades, et see on «täiesti kohatu konkreetsete inimeste osas».

Riigifirma salatseb

Kui Postimees juulikuu lõpus ettevõttele personalimuudatusi puudutava küsimuse esitas, küsis ettevõtte avalike suhete juht Ilona Eskelinen vastu: «Mida annab teadmine osade administratsiooni kuuluvate ametikohtade kaotamisest, teadmata tervikpilti organisatsioonist ja selle struktuurist, eelkõige uuest struktuurist?»

Ilmselgelt leidis aga lennuamet, et osa administratsiooni kuuluvate ametikohtade kaotamine rikkus organisatsiooni tervikpilti sedavõrd palju, et oli põhjust esitada ettevõttele ettekirjutus.

Kuigi ettekirjutus Estonian Airile ja selle tütarfirmale Estonian Air Regionalile tehti juba vastavalt 16. ja 17. augustil, pole amet ega ettevõte suvatsenud sellest avalikkust informeerida.

Ühelt poolt on see hea uudis lennufirma reisijatele, kuna lennuamet ei pea ettevõtte olukorda nii lootusetuks, et oleks tarvis hakata lende ära jätma. Estonian Airi poolt näitab vaikimine seda, kuidas riigifirma salatseb.
Ka eile ei soovinud lennufirma ettekirjutusest pikka juttu teha. Ettevõtte avalike suhete juht tunnistas, et ettekirjutus puudutas juuli keskel alustatud organisatsioonistruktuuri muudatusi.

«Estonian Air teeb lennuametiga jooksvalt tihedat koostööd, et struktuuri arendamine toimuks vastavalt lennuameti nõudmistele. Esitame ametile oma ettepanekud soovitud tähtajaks. Ettepanekud ja muudatused lennuametile esitab Jyri Ketola, Estonian Airi käitusjuht,» kirjutas Eskelinen vastuseks Postimehe küsimustele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles