2500 tonni paberit rändab Kehrast Aasiasse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizoni paberivabrik Kehras.
Horizoni paberivabrik Kehras. Foto: Priit Simson

Eesti ainus pakendipaberi tootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) saatis 2500 tonni pakendipaberit klientidele Aasias, kus ettevõte hinnangul on globaalsest majanduslangusest johtuv nõudluse langus väiksem kui teistel turgudel.


Horizoni juhatuse liige Ashwani Sharma ütles, et ettevõtte klient Indoneesias ostis 1000 tonni pakendipaberit; 800 tonni läks Indiasse, 400 Sri Lankale ja 300 Lõuna-Koreasse.

«Horizoni kogu toodang läheb ekspordiks ning mitmel viimasel aastal on 60-70 protsenti meie müügist moodustanud Euroopa Liit. Nüüd on suhtarvud muutmas, kusjuures Aasiast on saamas meie põhiturg, vähemalt seni kuni Euroopa nõudlus ei ole taastunud,» ütles Sharma.

Horizon taaskäivitas pakendipaberi tootmise veebruari alguses, tehes seda ühena esimestest selle ala ettevõtetest Euroopas. Tootmine oli enne seda peatatud maailmaturu nõudluse kiire langemise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles