Kohus määras Rein Kilgi valdusettevõttele ajutise pankrotihalduri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus otsustas täna võtta menetlusse Unicredit Bank AG pankrotiavalduse Rein Kilgi kontrollitava valdusettevõtte Transcom Grupp OÜ vastu ja määras ettevõtte ajutiseks pankrotihalduriks Karin Antsovi.

Antsov peab esitama kohtule tegevuse aruande hiljemalt 27. septembril, ütles Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm.

Tartu maakohus arutas möödunud nädala reedel Unicrediti avaldust Transcom Grupi pankroti väljakuulutamiseks.

Rein Kilk oli äriregistri andmeil Transcom Grupi ainus juhatuse liige mullu 14. septembrist tänavu 1. märtsini. Märtsist saati on ettevõtte ainus juhatuse liige Kaido Groos.

Maksu- ja tolliameti andmetel ei ole alates selle aasta 27. jaanuarist Transcom Grupp OÜ enam käibemaksukohustuslane.

Transcom Grupp OÜ teenis tunamulluse aastaaruande järgi puhaskasumit 42,9 miljonit krooni, mida oli 37 protsenti vähem kui 2009. aastal. Pikaajalisi pangalaene oli kontsernil aruande järgi 2010. aasta lõpul 109,2 miljonit krooni, millest mullu tulnuks tagasi maksta 89,7 miljonit krooni ja järgneva nelja aasta jooksul 19,5 miljonit krooni.

Kontserni ärikasum langes 2009. aasta 13,9 miljonilt 11,8 miljonile kroonile 2010. aastal. Kontserni varade koguväärtus oli 2010. aasta lõpul aruande järgi 728 miljonit krooni ja omakapital 502 miljonit krooni. Konsolideeritud müügitulu oli 123 miljonit krooni, kasvades 2009. aastaga võrreldes pea kaks korda.

Transcom Grupile kuulub täielikult Transcom AS, millele kuuluvad täielikult AS Tartu Sadam, Transcom Vara AS, Sadamahalduse OÜ, Zelluloosi Kinnisvara OÜ ja AS Sakala Saeveski.

Transcom AS-ile kuuluvad veel 50-protsendiline osalus Pärnu Sadamas, 33-protsendiline osalus ASis Kihnu Veeteed ja 50-protsendiline osalus OÜ-s Pärnu Stividorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles