Arco Vara nõuab Hillar Tederi Ühendatud Kapitalilt 137 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Arco Vara tütarfirma esitas veebruaris Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtusse hagiavalduse umbes 137 miljoni krooni sissenõudmiseks Hillar Tederi kontrollitavalt Ühendatud Kapitalilt.


Arco Investeeringute AS, Sigma Real Estate Ltd ja AS Ühendatud Kapital vahel on sõlmitud 26. veebruaril 2008. aastal kavatsuste protokoll, teatas firma börsile.

Protokolli eesmärgiks oli sätestada põhitingimused ja -printsiibid Arco poolt 50-protsendilise osaluse omandamiseks Küprose äriühingus, mis omakorda omas ja haldas Ukrainas paiknevate kaubanduskeskuste arendust.

Kavatsuste protokolli kohaselt on Arco teinud ettemakse ja andnud allutatud laene kokku 124,5 miljoni krooni ulatuses, mis on Arcol õigus tagasi nõuda ja mis on tagatud AS Ühendatud Kapital garantiiga.

Arvestades asjaolu, et vastaspool pole nõus Arco kompromissettepanekuga lisatagatiste seadmiseks ja võla ajatamiseks, otsustas Arco juhatus asuda tegelema Ühendatud Kapitali garantii realiseerimisega.

19. veebruaril 2009 esitas Arco Investeeringute Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtusse hagiavalduse 137 miljoni krooni sissenõudmiseks Ühendatud Kapitalilt ning taotluse hagi tagamiseks.

11. märtsil 2009 edastas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtu Nõukogu oma 06. märtsi otsuse alusel Arco taotluse hagi tagamiseks Harju maakohtule ning
kohus on teinud määruse, millega rahuldas hagi tagamise taotluse täies ulatuses.

Arco hagi tagamiseks seab Harju maakohus Ühendatud Kapitali tütarettevõte aktsiate ja osade käsutamise keelumärked, arestib võlgniku rahalised vahendid Eesti krediidiasutustes ning seab kohtulikud hüpoteegid ettevõtte kinnistutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles