Rootsi tõstis majanduskasvu prognoosi

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Anders Borg
Rootsi rahandusminister Anders Borg Foto: Liis Treimann

Rootsi valitus muutis majanduskasvu prognoose ja ootab, et riigi sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvab sel aastal 1,6 protsenti ja tuleval aastal 2,7 protsenti.

2014. ja 2015. aastal oodatakse kasvuks vastavalt 3,7 protsenti ja 3,5 protsenti.

Varasemas  prognoosis oodati selleks aastaks 1,1-protsendilist kasvu. Tööpuuduseks oodatakse tänavu 7,6 ja tuleval aastal 7,5 protsenti.

Rootsi rahandusministri Anders Borgi sõnum on selge: Euroopa probleemid jätkuvad, kirjutab Svenska Dagbladet. Sellele vaatamata on kuningriigi enda majandus arvatust tugevam. «Kui eelmist aastat varjutas ebakindlus, siis nüüd usume, et saame kokku panna eelarve, mida iseloomustavad agressiivsed investeeringud,»  lausus Borg, märkides, et Euroopa majandus seisab paigal veel mõnda aega, mistõttu ei oodata ka ekspordi kasvu.

Borg näeb tuleva aasta eelarvekavas ette infrastruktuuri ja arendusinvesteeringute aksvu ning paranevat investeerimiskliimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles