Tuiksoo: valitsus pidanuks arvestama Eesti Panga hoiatustega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo riigikogus.
Ester Tuiksoo riigikogus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liige Ester Tuiksoo rõhutas täna, et valitsus oleks pidanud eelarve koostamisel arvestama Eesti Panga majandusprognoosidega, mis olid tunduvalt täpsemad kui rahandusministeeriumi prognoosid.

Täna riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni arupärimisele vastanud Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki vastustest võib järeldada, et valitsus jättis arvestamata Eesti Panga hoiatustega, vahendas Rahvaliidu pressiesindaja.

Rahvaliidu fraktsiooni liikme Ester Tuiksoo hinnangul on Eesti Panga ja valitsuse koostöö olnud puudulik, mille tagajärjel ei ole Eesti Pank seadusest tulenevaid ülesandeid täitnud.

Lipstok viitas, et Eesti Pank tegi valitsusele ettepaneku kanda 2007. aasta ülejääk reservidesse, kuid valitsus võttis vastu positiivse lisaeelarve.

«Eesti Panga president Andres Lipstoki vastustest võib järeldada, et valitsust teavitati võimalikest ohtudest, kuid seda ei võetud arvesse,» märkis Tuiksoo.

Tuiksoo lisas, et kuigi Eesti Pank on pidevalt esile tõstnud eelarve pikaajalise jätkusuutlikkuse ehk riigi kulude stabiilse rahastamise tähtsuse, ei ole valitsus seda eesmärki kuulda võtnud, sest valitsuskoalitsiooni valimislubatused ei ole seda võimaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles