Belobrovtsev: Eesti ei peaks Nord Streami uuringute vastu olema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Belobrovtsev
Vadim Belobrovtsev Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatide juhatuse liikme Vadim Belobrovtsevi hinnangul ei peaks Eesti riigil olema vähemalt praegu Nord Streami uuringute vastu mitte midagi.

«Me näeme, et paljud nendest hirmudest, mis olid neli aastat tagasi, tegelikult ei läinud täide. Iseenesest võime natuke rahulikumalt, ratsionaalsemalt ja võib-olla isegi pragmaatilisemalt asja võtta, aga arvan, et kui need uuringud viiakse läbi, siis kindlasti peaks olema kaasatud igasuguste rahvusvahelise asjatundjate ja eksperide kõrval ka Eesti esindajad,» vahendab ERR Uudised Belobrovtsevi arvamust.

Keskerakond, kes suvel päris riigikogus peaministrilt väga põhjalikuilt aru Nord Streami plaanide kohta, ei soovinud täna oma seisukohta avalikustada.

Rahvusvaheline gaasikonsortsium uurib võimalusi Soome lahte veel kahe torujuhtme paigaldamiseks, kuid kuna need jääksid Eesti ja Soome majandustsoonidesse, küsib firma mõlemalt riigilt vastavat luba. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles