Nord Stream esitas Eestile uurimisloa taotluse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 23. aprillist, mil Nord Streami esindajad eesotsas gaasijuhtme tegevdirektori Matthias Warniguga käisid Toompeal kohtumas peaminister Andrus Ansipiga. Ansip märkis kohtumise järel, et kardetud keskkonnaohud pole teoks saanud.
Fotomeenutus 23. aprillist, mil Nord Streami esindajad eesotsas gaasijuhtme tegevdirektori Matthias Warniguga käisid Toompeal kohtumas peaminister Andrus Ansipiga. Ansip märkis kohtumise järel, et kardetud keskkonnaohud pole teoks saanud. Foto: Raigo Pajula

Nord Stream AG esitas eile Eesti välisministeeriumile taotluse uurimisloa saamiseks Eesti majandusvetes.

Välisministeeriumist kinnitati «Aktuaalsele kaamerale», et Nord Streami esindaja, advokaadibüroo Sorainen vahendusel on ministeeriumisse saabunud taotlus ning pärast selle registreerimist menetletakse taotlust vastavalt ettenähtud korrale.

Rahvusvaheline gaasikonsortsium Nord Stream uurib võimalusi paigutada Soome lahte veel kaks torujuhet, kuna need jääksid Eesti ja Soome majandustsoonidesse, siis küsib firma mõlemalt riigilt vastavat luba.

Nord Stream tahab välja selgitada, kas mõttekas oleks ehitada üks või kaks torujuhet. Uued uuringud oleks plaanis viia läbi arvestades keskkonna vaatevinklit ja torujuhtme ehitamise tehnilisi võimalusi. «Uurime trassi silmas pidades mitmeid erinevaid võimalusi ja vaatame välja niisugused, mis on keskkonnale soodsaimad. Eesti majandustsoon on üks väga hea valikuvariant ja seda muu hulgas tasase merepõhja tõttu,» selgitas Nord Streami pressiesindaja Soomes Minna Sundelin eelmisel nädalal YLE «A-studiole».

Homme tutvustab Nord Stream Helsingis keskkonnamonitooringu tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles