Venemaa WTOga liitumisest on kasu loota toidutootjatel

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omad lootused on Venemaa ühinemisel WTOga seotud ka puidutöötlejatel, sest idanaabri kõrged tollid takistavad puidu sissevedu.
Omad lootused on Venemaa ühinemisel WTOga seotud ka puidutöötlejatel, sest idanaabri kõrged tollid takistavad puidu sissevedu. Foto: Peeter Langovits

Majandusministeeriumi analüüs kinnitas, et suuremat kasu on Venemaa WTOga liitumisest oodata toidutootjatel, sest soodsamaks läheb elusloomade ja piimatoodete eksport. Negatiivne mõju on aga masinate ja mehaaniliste seadmete kaubagrupis
 

Eesti majandusele väga olulise masinate ja mehaaniliste seadmete kaubagrupi tollimaks jääb ka kõikide muudatuste jõustudes kõrgemaks, kui see oli enne Venemaa liitumist WTOga. Kasvavad ka näiteks turvavööde, rinnahoidjate ja külmutatud sigade subproduktide eksporditollid.

Eesti Raudtee pressiesindaja Urmas Glase märkis, et raudteetariifid ühtlustas Venemaa juba mõnda aega tagasi. Küsimus on pigem selles, et kas Venemaa lubab kaupadel läbi Eesti liikuda või mitte. «Järske võnkeid kaubavahetuses liitumine WTOga kaasa ei too,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles