Merkel ja Hollande arutavad Kreeka ajapikendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president François Hollande kohtuvad täna Berliinis, et arutada edasisi samme Kreeka kriisi lahendamisel.

Kreeka peaminister Antonis Samaras ütles eileSaksa ajalehes Bild ilmunud intervjuus, et riik vajab reformide elluviimiseks ja majanduse käimalükkamiseks lisaaega.

Kohtunud kolmapäeval Ateenas eurogrupi juhi Jean-Claude Junckeriga, sõidab Samaras reedel ka ise Berliini ja päev hiljem Pariisi.

Kreeka rahandusametnikud otsivad võimalusi, kuidas kahe aastaga kärpida riiklike kulutusi 11,5 miljardi euro võrra, et saada rahvusvahelistelt võlausaldajatelt järgmine laenuosa, mis on riigi ainus võimalus pankrotti vältida.

Saksamaa nõuab Kreekalt abi saamiseks ajakava täpset täitmist ja lubatud reformide elluviimist, samas kui Prantsusmaa on avaldustes näidanud üles suuremat paindlikkust.

Junckeri sõnul sõltub 31,5 miljardi euro suuruse laenuosa eraldamine Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi septembrikuisest raportist. Ateenalt oodatakse samuti tööturureformi ja hoogsamat erastamist.

Suure riigivõlaga Kreekat kummitab viiendat aastat majanduslangus. Riigi pankrott võib tähendada Kreeka lahkumist eurotsoonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles