Elcoteqis algab koondatavate inimeste nõustamine

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tööturuameti ja töötukassa töötajad alustavad homme Elcoteqis inimeste ettevalmistamist eelseisvaks koondamiseks.


Aasta alguses alanud tellimuste madalseisu tõttu käivitas Elcoteqi Tallinna tehas töötajate koondamisprotsessi. See puudutab kokku kuni 385 töötajat, nii töölisi kui teenistujaid.

Koondatavatele inimestele antakse informatsiooni vabadest töökohtadest, pakutakse psühholoogilist nõustamist ja karjäärinõustamist. Tutvustatakse ka töötuskindlustuse taotlemisega seonduvat.

Tööturuameti peadirektori Tiina Ormissoni sõnul on eesmärgiks nõustada ja toetada inimesi ning teavitada neid riigi pakutavatest teenustest ja toetustest.

Elcoteqi peadirektor Vitali Vunš lisas: «Koostöös riigiasutuste ja teiste partneritega teeme kõik, mis võimalik, et koondatavad töötajad leiaksid uue töö ega satuks tulevikus heitunute hulka. Lisaks püüame muuta koondamisprotsessi võimalikult valutuks ja inimlikuks. Loodan, et tulevikus, tootmise taastudes, on meil võimalik tänaseid koondatavaid jälle oma töötajaskonna seas näha.»

Elcoteqi initsiatiivil pakutakse töötajatele ka karjäärinõustaja Tiina Saare nõu teemadel stressivaba töösuhte lõpetamine, enese potentsiaalide ja võimete kaardistamine, isiklikud karjäärivõimalused, tööturu varjatud võimalused, proaktiivne tööotsing, tööõnne valem, kuidas kirjutada CVd ja motivatsioonikirja. Võimalik on saada ka psühholoogi konsultatsioone ja vajadusel osaleda psühholoog Helle Kahro stressijuhtimise loengutel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles