Tartu linn vaeb viit erinevat kesklinna arengustsenaariumit

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaart.
Tartu kaart. Foto: kaart.postimees.ee

Tartu linnavalitsus kiitis teisipäevasel istungil heaks kesklinna üldplaneeringu arengustsenaariumid, edasi suunatakse need avalikule väljapanekule ja 20. septembril toimub linnavalitsuses sel teemal avalik arutelu.

Linnavalitsuse korralduse eelnõus on esitatud viis võimalikku stsenaariumi ning stsenaariumite võrdlev analüüs nende mõju ja teostatavuse kohta.

Esimene stsenaarium käsitleb kesklinna kui linnaosa, kus keskne linnaelu funktsioon on toimimine kvaliteetse elukohana. Teine stsenaarium käsitleb kesklinna linnakeskusena, tugevdades kaubanduse, vaba aja, kohaliku omavalitsuse ja muid traditsioonilisi linnakeskuse funktsioone.

Kolmanda stsenaariumi sisu on kesklinna areng üleriigilise ja rahvusvahelise keskusena ja neljanda sisuks jätkuareng, mis tähendab harjumuspärase kesklinna olemuse säilimist. Viies stsenaarium tähendab linna intensiivset ja võimestatud arengut.

Arengustsenaariumite väljatöötamiseks viis linnavalitsus läbi seminari ja töötoad, kuhu kaasati linna elanikke, kodanikeühendusi, arhitekte, vastava valdkonna spetsialiste, ettevõtjaid, riigisasutuste ning kõrgharidusasutuste ja linnavolikogu esindajaid.

Lõpliku üldplaneeringu aluseks oleva arengustsenaariumi valib linnavalitsus välja peale avalikku väljapanekut ning avaliku arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles