Eesti seakasvatajad tahavad ehitada oma tapamaja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti kapitalil põhinevad seakasvatusettevõtted tahavad rajada Eestisse oma lihakombinaadi, mis võimaldaks neil võtta sealihatoomisest suuremat kasumit ning tulla paremini toime kriisiajal.

Sel nädalal tegid sealihatootjad põllumajandusministrile märgukirja, milles selgitasid sealihatootmise probleeme ja tegid ettepanekuid sealihasektori toetamiseks uue maaelu arengukava raames 2014.–2020. aastal, kirjutas Saarte Hääl.

Seakasvatajate hinnangul takistab Eesti seakasvatuse arengut võrreldes Lääne-Euroopaga ühise töötlemisettevõtte puudumine.

Lihakombinaadi rajamiseks oleks vaja maaelu arengukavas luua seakasvatajatele eraldi meede ühisinvesteeringute toetamiseks.

Tõuaretustöö ja liha väärindamine ühistute kontrolli all muudaks seakasvatajate jaoks kogu tootmisprotsessi rahastamist paindlikumaks, leiavad seakasvatajad ministrile saadetud kirjas, kus märgitakse, et ühistulise tapamaja investeerimisvajadus oleks hinnanguliselt 20 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles