Venemaa kaalub South Streami marsruuti läbi Horvaatia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi plaanid gaasitransiidiks Musta mere regioonis, kust hakkab läbi minema South Stream.
Gazpromi plaanid gaasitransiidiks Musta mere regioonis, kust hakkab läbi minema South Stream. Foto: gazprom.ru

Venemaa gaasihiid Gazprom uurib võimalust viia gaasijuhe South Stream Ungari asemel läbi Horvaatia, teatas Horvaatia gaasifirma Plinacro.

«Uuritakse ideed viia South Streami gaasijuhe läbi Horvaatia. Me oleme projektist huvitatud, kuid Gazprom on see, mis otsuse vastu võtab,» ütles Plinarco esindaja Neda Erdeljac AFPle.

3600 kilomeetri pikkune South Stream on Gazpromi jaoks strateegilise tähtsusega projekt, mis võimaldab tal toimetada Euroopa Liidu riikidele gaasi Musta mere ja Balkani riikide kaudu ilma Ukraina gaasitransiidivõrgustikku kasutamata.

Horvaatia päevaleht Jutarnji List kirjutas viitega ühele kohalikule ametnikule, et South Streami projekti elluviimisel Ungaris ja Austrias on kerkinud üles teatud probleemid.

Kui gaasijuhtme marsruuti muudetakse ning see läheb läbi Horvaatia umbes 270 kilomeetri pikkuse lõiguna, tähendaks see investeeringuid mahus 600 miljonit eurot, kirjutas Jutarnji List.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles