Venemaa plaanib riigitöötajate palgareformi

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burdenko nimelise neurokirurgia uurimisinstituudi arstid patsienti gamma-noa operatsiooniks ette valmistamas.
Burdenko nimelise neurokirurgia uurimisinstituudi arstid patsienti gamma-noa operatsiooniks ette valmistamas. Foto: SCANPIX

Venemaa tööministeerium plaanib riigieelarvest palka saavate inimeste tasustamispõhimõtete muudatust. Reform peaks algama 1.detsembril.

Ajaleht Kommersant kirjutab, et plaanide kohaselt peaks arstide, kõrgkoolide õppejõudude ja teadustöötajate palk olema kaks korda piirkonna keskmisest kõrgem. Noorem- ja keskastme meditsiinipersonali, kutseõppeasutuste õpetajate ja sotsiaaltöötajate tasu peaks kerkima piirkonna keskmiseni.

Ajaleht kirjutab, et reformi käigus plaanitakse sisse seada ka nn «efektiivsusleping», mille kohaselt eelarvest tasustatavate töötajate palk hakkaks sõltuma nende poolt osutatavate teenuste mahust ja kvaliteedist.

Kolmandik reformi läbiviimiseks vajalikke vahendeid loodetakse saada ebaefektiivsete riigiasutuste töö ümberkorraldamisest. Ülejäänud osa peaks tulema riigieelarvest.

Riigieelarvest tasustatakse umbes 20 protsenti Venemaa töötavast elanikkonnast. Selle aasta alguses oli Venemaal 14,4 miljonit eelarveasutustes töötajat, neist 5,23 töötas haridussektoris ning 3, 93 miljonit tervishoiu- ja sotsiaalsfääris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles