Simson: riik ja Eesti Energia peaksid tekkinud segadust selgitama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni arvates on Eesti Energia rohelise energia tootmise peatamisega Narva elektrijaamades tekitanud segase olukorra, mida peaksid selgitama nii ettevõtte kui valitsuse esindajad.

«Majandusministeerium väidab, et tootmispiiri kehtestamisel lähtuti Eesti Energia pakutust, kuid Eesti Energia ütleb, et midagi sellist pole olnud. Tegemist on äärmiselt segase olukorraga, kus nii minister Juhan Parts kui ka Eesti Energia juht Sandor Liive peaksid avalikkusele selgitusi andma,» ütles Simson ERRi uudisteportaalile.

Simsoni sõnul tekitab Eesti Energia otsus lõpetada Narva elektrijaamades hakkepuidust taastuvenergia tootmine kindlasti palju kõneainet ja ilmselt ka pahameelt, sest pigem soositakse ühiskonnas rohelise energia tootmise suunda.

«Tegemist võib olla aga ka järgmise etapiga IRLi ja Reformierakonna vaidlusest taastuvenergia toetamisel-mittetoetamisel,» ütles Simson ning lisas, et selles küsimuses on Partsi ja Pentus-Rosimannuse ministeeriumid omavahel ka kohtuvaidlust pidamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles