Sony töötajad võtsid ülemuse pantvangi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony videokassettide tehase töötajad polnud rahul koondamishüvitisega.
Sony videokassettide tehase töötajad polnud rahul koondamishüvitisega. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaal asuva Sony tehase pahased töötajad võtsid neljapäeval oma ülemuse pantvangi ning vabastasid ta järgmisel päeval.


«Mul on hea meel olla vaba ja näha taas päevavalgust,» ütles Edela-Prantsusmaal Pontonx-sur-l'Adour's asuva tehase juht Serge Foucher ajakirjanikele, kui ta pääses koos tehase personalijuhiga vabadusse, kirjutab AFP.

Foucher läks neljapäeval tehasesse, et enne tehase sulgemist 17. aprillil viimast korda kohtuda 311 töötajaga. Kuid töötajad, nähes, et nende koondamishüvitis on väiksem kui teistes Prantsusmaa Sony tehastes, otsustasid välja kuulutada streigi, barrikadeerisid sissepääsu ja takistasid tal hoonest lahkumast.

Sony pressiesindaja Delphine Viersi sõnul oli mees pidevalt ühenduses kohaliku julgeolekutöötajaga ning eelistas töötajatega ise läbirääkimisi pidada, selle asemel et paluda politseil sekkuda. Foucherit hoiti öö läbi koosolekuruumis kinni, mõned politseinikud ootasid samal ajal tehase uste taga, kuid ei sekkunud.

Sony teatas eelmise aasta detsembris, et suleb Pontonx-sur-l'Adouri tehase, mis alates 1984. aastast oli keskendunud videokassettide tootmisele.

Pahased töölised on Prantsusmaal juba mitmeid ülemusi pantvangi võtnud. Näiteks autoosasid tootva tehase britist ülemust hoiti kaks päeva pantvangis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles