Pere esitas kohtule puuduvad dokumendid seoses saneerimismenetlusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Toiduainete kontserni emaettevõte AS Pere juhatuse liige Meelis Virro esitas 13. augustil Tartu maakohtule seoses ettevõtte saneerimismenetluse avaldusega puuduvad lisadokumendid.

Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm ütles BNS-ile, et järgnevalt peab kohus tegema määruse saneerimismenetluse algatamise või mittealgatamise kohta.

«Hetkel ei oska määruse tegemise täpset aega öelda,» lisas ta.

Tartu maakohus jättis juulis Rein Kilgi kontrollitava Pere saneerimismenetluse algatamata ja andis lisaaega puuduste kõrvaldamiseks. Pere esitas saneerimisavalduse Tartu maakohtule 12. juulil.

Eelneva informatsiooni kohaselt esitas maksuamet 16. aprillil Tartu maakohtule avalduse Perele ajutise halduri nimetamiseks ja ettevõtte pankroti väljakuulutamiseks. Samuti esitas Pere kohtule pankrotiavalduse 26. aprillil ning kohus liitis toona avaldused ühte menetlusse.

Mai lõpus teatas Pere, et on võlausaldajaga saavutanud kompromissi pankrotiavalduse aluseks oleva nõude täitmise osas ning maakohus jättis pankrotiavaldused läbi vaatamata.

Reedese seisuga oli Pere maksuvõlg maksuameti andmetel 993 784 eurot, millele lisandus 3399 eurot intresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles