Elion tõstab omavalitsuste finantsandmed pilve

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion
Elion Foto: Raigo Pajula

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tellis Elionilt avaandmete rakenduse omavalitsuste raamatupidamislike andmete virtuaalserveris ehk «pilves» kättesaadavaks tegemiseks.

«Tööde tulemusel valmib suve lõpuks esimene paljudele inimestele tõsiselt huvipakkuv avaandmete pilvelahendus Eestis, millest loodetakse ka eeskuju riigi edasiste andmekogude masinkujul kättesaadavaks tegemisele,» lausus Elioni arendusjuht Enn Saar.

Rahandusministeerium teatas juulis, et muudab valdade ja linnade raamatupidamise igakuised andmed kasutajale mugavamalt kättesaadavaks, mis annab võimaluse saada kohalike omavalitsuste finantsandmetest üksikasjalikku ülevaadet ning neid töödelda. Andmete kättesaadavuse parandamiseks paigutatakse need virtuaalsesse andmehoidlasse ehk nn «pilve».

Selleks tehakse koostööd Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga kui vastutava ministeeriumiga riigi IT taristu ja pilveteenuste juurutamisel. Rahandusministeeriumi esindaja Andrus Jõgi sõnul on pilootprojektina pilve tõstmiseks välja valitud just KOV andmed, kuna nende vastu on seni olnud avalik huvi kõige suurem ning praeguste lahenduste põhjal on kõikide KOVide kohta tervikuna andmete saamine kõige tülikam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles