Ministrid: meie ei tea haigekassa nõukogu muutmise põhjuseid

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et ta ei oska kommenteerida põhjuseid, miks tööandjate keskliit soovis äkitselt oma esindajad haigekassa nõukogus välja vahetada. «Valitsusel pole selles küsimuses kaalutlusõigust, me peame nende ettepanekuga nõustuma,» ütles Ansip.

Sotsiaalminister ja haigekassa nõukogu esimees Hanno Pevkur ütles intervjuus ERRile, et tema ei usu haigekassa nõukogu kolme liikme äkilisel vahetusel olevat mingit seost sellega, et nõukogu pole juba kaks korda suutnud haigekassale valida uut juhti.

Andrus Ansip ütles, et tema ei oska vastata küsimusele, kas haigekassa nõukogu nüüd uuendatud koosseisus suudab asutusele juhi ära valida. «Ma ei tea, kes kelle poolt hääletas ja mul ei ole mingit ettekujutust, kelle poolt hääletavad uued liikmed,» ütles Ansip. «Muidugi ma loodan, et see nõukogu on võimeline valima uue juhi. Mõlemad kandidaadid – Hannes Danilov ja Tanel Ross – on tugevad. Kui oleks minu teha, oleksin emma või kumma juba esimesel katsel ära valinud.»

Rahandusminister ja haigekassa nõukogu liige Jürgen Ligi, ütles, et kahe kandidaadi seis on nõukogus olnud tasavägine. «Miks selline liigutus tehti, ei tea,» ütles temagi. «Kõhutunde järgi tundub hoopis, et Rossil jäi nüüd kahe võrra hääli vähemaks.»

Andrus Ansip ütles, et valitsuse tasemel pole haigekassa juhiteemat arutatud. «Mina olen küll kurtnud, et mul oleks Tanel Rossi rahandusministeeriumist lahkumisest väga kahju,» lisas Ligi. 

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis teatas teema kommentaariks pressiteate vahendusel üldsõnaliselt: «Eesti haigekassa ees seisavad uued väljakutsed. Tööandjate esindajate vahetusel oli tema sõnul erinevaid põhjusi, kuid keskliit loodab, et uued liikmed lisavad nõukogu töösse uut kompetentsi.» Täiendavateks kommentaarideks jäi puhkusel viibiv Kriis telefonitsi tabamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles