LHV: Tallinki suur kasum tänu tugevale müügitulemusele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink
Tallink Foto: Raigo Pajula

LHV Panga analüütikud hindavad Tallinki II kvartali tulemusi väga headeks eelkõige tänu tugevale müügitulule, mis küündis 244,8 miljoni euroni.

«Peamiseks panustajaks oli meie arvates edukas Eesti-Soome liin, kus Tallink teenis 81 miljoni euro ulatuses tulusid,» ütles LHV vanemanalüütik Shana Gavron. «Hea märk oli veel kasvanud tulu reisija kohta kauplustes ja restoranides ning ainsaks pettumuseks jäi Soome-Rootsi liini kasumlikkus,» lisas ta.

Kütusehinnad olid II kvartalis volatiilsed ning kasvasid aasta baasil 13 protsenti, mille tulemusena jätkuvate tegevuste kütusekulu kasvas 3,9 miljonit eurot. Siiski suutis Tallink siiski säilitada kõrge 23,4-protsendilise brutomarginaali.

«Olime valmis viimase languseks aasta baasil, kuid tugev brutomarginaal avaldas mõju tervele aruandele, mille tagajärjeks oligi 20 miljoni eurone puhaskasum ning prognooside ületamine,» kinnitas Gavron.

Tallink teatas eile õhtul, et sai teises kvartalis 20 miljonit eurot kasumist, mis oli 47 protsenti eelmise aasta kasumist rohkem.

LHV Pank soovitab Tallinki aktsiat osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles