Rahandusminister: Läti SKT jõuab sel aastal kriisieelse tasemeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased
Lätlased Foto: SCANPIX

Läti sisemajanduse kogutoodang (SKT) jõuab juba sel aastal kriisieelse tasemeni, ütles rahandusminister Andris Vilks neljapäeva hommikul telekanalile LNT.

«Sel aastal saavutame SKT osas 2007. aasta taseme. Paljud vihamehed ja kadetsejad kahtlevad selles, rääkides, et me ei saavuta kriisieelset taset veel kaua, ent järgmisel aastal ületame selle. Läti majandus on praegu suurem kui kriisi eel,» kinnitas minister.

Sellises olukorras tuleks Lätil võimalikult kiiresti rahvusvaheline laen tagastada ning laenud madalama laenuintressiga refinantseerida.

«Meil on väga suured reservid – üle miljardi lati. Kui me näeme, et Läti majandus areneb, siis edaspidi ei pea me hoidma reservis miljardit – piisab ka väiksemast summast,» usub Vilks.
Rahvusvahelise abiprogrammi raames eraldati Lätile 7,5 miljardi euro suurune laen, ent võttes arvesse riigi finants- ja majandusolukorra paranemist kasutas Läti sellest summast ära vaid 4,4 miljardit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles