Hannes Danilov: mul on praegu selline ootamatu puhkus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Danilov
Hannes Danilov Foto: Pm

Kümme aastat haigekassat juhtinud Hannes Danilov ütles, et tal on pärast kahte järjestikust ebaõnnestunud tagasikandideerimist oma kohale nüüd selline ootamatult sülle kukkunud puhkus.

Eelmisel nädalal lõppes Danilovi teenistusleping haigekassa juhina ja praegu juhib haigekassa juhatust kohusetäitjana Mari Mathiesen. «Minu leping lõppes ära, tööl ma enam ei käi ja tööasjade peale ka väga palju ei mõtle,» ütles Danilov.

Miks haigekassa nõukogu siis Danilovit sugugi asutuse juhina enam näha ei taha? «Ma ei taha põhjustega spekuleerida, kuid ilmselgelt teevad nad jõupingutusi minust lahti saamiseks. Otsitakse juhikandidaati, kes saaks nõukogult 10 poolthäält. Et need hääled kokku saada, selleks kavatsetakse muuta haigekassa nõukogu koosseisu,» rääkis Danilov. «Tahetakse, et seal olevad inimesed hääletaksid nii nagu vaja.»

Valitsus arutab täna sotsiaalministeeriumi esitatud eelnõu, mille vastuvõtmisel lõppevad Allar Jõksi, Tiit Kuuli ja Kristina Siimari volitused haigekassa nõukogus ning nende asemele asuvad Aimar Altosaar, Sven Pertens ja Andres Viisemann.

Haigekassa nõukogus on 15 liiget. Uus juhatuse esimees peab valituks osutumisel saama nõukogult vähemalt 10 poolthäält. Kahel järjestikusel juhikonkursil pole ei Danilov ega tema vastaskandidaat hääli kokku saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles