IKEA õnnistab Euroopat säästuhotellidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea.
Ikea. Foto: SCANPIX

Salatsev, kuid üliedukas soodusmööbli müüja IKEA kavatseb ehitada ja sisustada vähemalt 100 odavhotelli üle kogu Euroopa.

Inter Ikea, mis omab IKEA intellektuaalomandi õigusi – väärtusega 9 miljardit eurot, nagu nad läinud nädalal teatasid – kaalub parasjagu pakkumisel olevaid krunte.

Hotellid IKEA nime kandma ei hakka, ühtlasi ei ole Rootsi ettevõttel plaanis neid ise hallata. Ühe plaanidega kursisoleva tippjuhi sõnutsi hakkab sellega tegelema üks teada-tuntud hotellioperaator.

Ühtlasi kaalub IKEA ka ühiselamute rajamist Euroopa üliõpilaste tarvis, otsides viise, kuidas paigutada oma raha pikaajalistesse äridesse ja lõigata kopsakat kasumit.

Inter Ikea loodab ehitada hotelle riikidesse, kus nad juba kinnisvaraturul kanda on kinnitanud – nagu Suurbritanniasse, Hollandisse ja Poolasse – aga ka uutele turgudele nagu Saksamaale.

«Me anname paari nädala jooksul teada, kuhu tuleb [meie] esimene säästuhotell Saksamaal ning meil käivad hotellioperaatoritega läbirääkimised, kuidas [meie] idee kiiremas korras ellu rakendada,» ütles Saksa ajalehele Frankfurter Allgemeine Zeitungile Inter Ikea mänedžer Harald Müller.

Säästuhotellid on üks tööstusharu kiiremini kasvavaid segmente, üheks tuntud näiteks sellest on Münchenis baseeruv Motel One, millel on 39 hotelli üle Saksamaa (ja tubasid kokku üle 8500).

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles