Puidutööstused on valmis Narva jaamadest ülejääva puidu ära ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssategu
Metssategu Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Puidutööstusettevõtjad saatsid majandusminister Juhan Partsile ühiskirja, kus kinnitavad, et metsamehed tööta ei jää ning kogu puit, mis Eesti Energia kateldest üle jääb, kulub neile marjaks ära.

Esmaspäeval teatas Eesti Energia, et lõpetas puidu põletamise Narva kateldes. See tegi suurt meelehärmi metsameestele, kellele loodetud tulu saamata jääb. AS Repo Vabrikud juhi Tiit Kolgi hinnangul on Eesti Energia otsuse taga lõpetada Narvas taastuvenergia tootmine soov tagada toetuste jätkumine ka eelolevatel aastatel.

«Allakirjutanud on valmis astuma RMKga ja erametsaomanikega koheselt läbirääkimistesse Narva Elektrijaamadest ülejääva koguse ostmiseks täies ulatuses nii käesoleval aastal kui ka edaspidi,» seisab ministrile saadetud kirjas.

«Toorme parem kättesaadavus võimaldab tööstusettevõtetel suurendada tootmismahtusid, eksporti ja tööhõivet ning parandada oma konkurentsivõimet. Metsamaterjali müük tööstusettevõtetele ei koorma tarbijad taastuvenergia tasudega ega moonuta konkurentsi küttepuidu turul.»

Pöördumisele on alla kirjutanud Repo Vabrikute juht Tiit Kolk, Graanul Invest juht Jaano Haidla, Estonian Cell juht Lauri Raid, Purutule juhataja Tanel Mihkleson, Skano juht Andres Kivistik ja Flex Heat juht Kuido Kuntro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles