VKG kärbib kümnendiku võrra palku

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Presshouse

Palkade alandamine ja töökohtade koomale tõmbamine võimaldab Viru Keemia Grupil säästa tänavu 30 miljonit krooni.


VKG juhatuse liige haldusdirektor Margus Kottise ütles, et esialgu langevad 10 protsendi võrra palgad ligemale sajal emaettevõtte töötajal. «Kõik saavad aru, et praeguses majandusseisus pole kulude kärpimisest pääsu, ja seepärast nõustusid inimesed selle ettepanekuga,» märkis Kottise, kirjutas Põhjarannik.

Kuigi tütarettevõtetes on praegu veel säilinud endised põhipalgad, on üsna tõenäoline, et lisatasude arvelt kaotavad oma sissetulekutes kõik kontserni rohkem kui 1300 töötajat. «Oleme arvestanud, et tänavune palgafond kujuneb mullusest 30 miljoni krooni võrra väiksemaks,» ütles Kottise.

Alates eelmise aasta oktoobrist on kontsernis koondatud 80 töötajat. Kottise ei osanud praegu öelda, kas koondamisi ja palgakärpeid on oodata ka edaspidi.

Peale palgakulude vähendamise on VKG oluliselt kärpinud ka mitmesuguste remondi- ja hooldustööde mahtu ning vähendanud hädavajaliku piirini sisseostetavaid teenuseid.

Pidurit vajutatakse ka senisele hoogsale laiendamistegevusele - investeeringute maht kahaneb eelmise aastaga võrreldes 350 miljoni krooni võrra.

Kavandatud mahus jätkatakse praegu vaid uue õlivabriku ehitust, mis peaks valmima selle aasta augustis ja kus tekib juurde sada uut töökohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles