Inkasso: esineb pea liiva alla peitmist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Julianus Inkasso juhi Karl Miti sõnul esineb võlanõudjate töös väga sageli neid, kes võlgade eest pea liiva alla peidavad.


«Võlgnike suhtumine kardinaalselt muutunud ei ole, küll on tunda teatud mõttes minnalaskmise, ebakindluse tunnet. Eks võlgnike tüüpe on erinevaid ja väga sageli esineb lihtsalt pea liiva alla peitmist, see aga omakorda lisab tööd kohtutele ja täituritele, millega kaasenevad lisakulud tuleb ikkagi võlgnikul kinni maksta,» ütles Mitt pärimisele, kas majandussurutise ajal on võlgike suhtumine muutunud.

Kuigi võlaportfell suureneb, pole Julianus inimesi juurde palganud. «Oleme abiks võtnud täiendavaid tehnoloogilisi lahendusi just töölõikude optimeerimiseks ja seetõttu ei ole meil täna vajadust täiendavat inimresurssi kaasata,» selgitas Mitt.

Majandusliku seisu üle firmajuht aga kurta ei saa. «Julianus Inkasso on oma eesmärgid täitnud, tulem on võrreldav eelnevate aastatega. 2009. aasta algus on olnud väljakutsuv. Tükiline ja põhivõla kasv on olnud märgatav - rahade laekumine on visa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles