Leedu minister andis Partsile ülevaate tuumajaama ettevalmistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus esmaspäeval Leedu energeetikaminister Arvydas Sekmokasega, kes andis ülevaate Visaginase tuumajaama ettevalmistusprotsessist.

Partsi sõnul on Balti riikide energiajulgeolek ja stabiilsus Eestile oluline ning Visaginase tuumajaama rajamine on osa selle tagamiseks. «Samas tuleb arvestada, et Visaginase projekt peab olema ka majanduslikult tasuv ning jätkusuutlik,» ütles Parts kohtumisel ministeeriumi teatel.

Leedul on vaja veel teha olulisi muudatusi oma seadusandluses ja võtta vastu uued projekti arengut toetavad õigusaktid. «Kõik see töö täna alles käib ja meil on hea meel näha, et Leedu liigub protsessiga edasi,» lausus Parts.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel pole Eesti praeguse seisuga veel otsustanud osalemise üle Visaginase projektis, sest energiaettevõtete vahelised läbirääkimised jätkuvad ja siduvate kokkulepete sõlmimine võtab aega.

Parts ja Sekmokas arutasid kohtumisel ka Baltimaade elektri põhivõrkude sünkroniseerimist Kesk-Euroopaga ja Euroopa Liidu uue rahastamisperioodi investeeringute küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles