Itaalia pangad tahavad oma osalust keskpangas ümber hinnata

Ines Kuusik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UniCrediti president Giuseppe Vita (vasakul) ja tegevdirektor Federico Ghicconi.
UniCrediti president Giuseppe Vita (vasakul) ja tegevdirektor Federico Ghicconi. Foto: SCANPIX

Itaalia pangad püüavad veenda Itaalia keskpanka ümber hindama nende juba ligi 80 aasta vanused osalused Itaalia Keskpangas, viies need vastavusse praeguste hindadega.

See viimaste nädalate jooksul erinevate pankade ning ühe pankade erialaliidu poolt välja pakutud muudatus aitaks tugevdada Itaalia pankade bilansse.

Ettepanek kujutab endast järjekordset katset aidata Euroopa panku võlakriisile vastu pidada raamatupidamislike võtetega, kirjutab Wall Street Journal.

Itaalia pangad, kindlustusettevõtted ja sotsiaalkindlustussüsteem süstisid Itaalia keskpanka 1936. aastal ligi 300 miljonit liiri, kui Itaalia ühines euroalaga sai osalusest konverteerimise tulemusena 156 000 eurot.

Itaalia finantsettevõtted Intesa San Paolo, UniCredit, ja Assicurazioni Generali on Itaalia keskpanga suurimad aktsionärid.

Itaalia keskpanga juht Ignazio Visco ütles eelmisel nädalal antud intervjuus Itaalia ajakirjale, et on valmis osaluste ümberarvutamise teemat arutama.

Itaalia keskpank on öelnud, et pragune omanikestruktuur aitab säilitada keskpanga iseseisvust. Kriitikud aga ütlevad, et selline ülesehitus tekitab huvide konflikti, kuna nii on Itaalia keskpanga omanikeks samad finantsinstitutsioonid, mida keskpank reguleerib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles