Prantslased jõudsid juba Hollande'is pettuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president François Hollande
Prantsusmaa president François Hollande Foto: SCANPIX

Vaid 100 päeva pärast François Hollande’i maandumist Prantsusmaa presidendi toolile on valijate usaldus juhi vastu juba murenema hakanud: värske küsitluse valguses kahtleb enamik kodanikke tema võimes riiki kriisist läbi tüürida.

Nagu näitab ajalehe Le Figaro poolt tellitud Ifopi küsitlus, usub vaid kolmandik valijaid, et Hollande’i sotsialistlik valitsus riigivõla väiksemaks kärbib.

Üksnes 10 protsenti vastanutest arvab, et Hollande leiab koos teiste Euroopa liidritega euroala kriisile lahenduse.

Ligikaudu 54 protsenti ei ole Hollande’i tegevusega rahul.

Veidi parema mulje on kodanikele jätnud Hollande’i tahe täita valimiskampaania käigus antud lubadusi, nagu näiteks mõnede töötajate pensioniea kärpimine tagasi 60 aasta peale.

Pessimism presidendi panuse suhtes tuli ilmsiks tundlikul hetkel – läinud nädalal hoiatas Prantsuse keskpank, et riik on tõenäoliselt teel tagasi majanduslangusse.

Homme avaldab Prantsuse statistikaamet Insee teise kvartali majandusandmed. Paljude analüütikute arvates ei ole oodata midagi rõõmustavat valitsuse jaoks, mis kinnitab siiani, et kärbib riigieelarve puudujäägi tuleval aastal 3 protsendi peale sisemajanduse kogutoodangust.

Ajal, mil Hollande, tema ministrid ja suur osa Prantsusmaa tööjõust naudib traditsioonilist augustikuist puhkepausi, kritiseeritakse presidenti üha enam riigi tohutute probleemide eiramises.
Isegi sotsialistlikult meelestatud ajaleht Le Monde kirjutas nädalavahetusel: «Esimese 100 päevaga ei ole Hollande end juhina tõestanud.»

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles