USA oksjoniportaali viga tegi eestlased rikkaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eBay logo
eBay logo Foto: Wikipedia.org

Oksjoniportaal eBay tunnistas lõpuks, et eksis, kui arvas, et suudab Skype´i ja enda süsteemi vahel sünergiat tekitada. Olgu kuidas on - neli eestlast tegi eBay viga marurikkaks.


Kui eBay ostis osaliselt eestlaste loodud Skype'i 2005. aastal, makstes selle eest 2,6 miljardit dollarit, jäi mitmel analüütikutel suu jahmatusest lahti. Mida nad küll sellega teevad, pärisid nad.

Ebay mõte oli, et kallis ost võimaldab nende portaalis müüjatel ja ostjatel omavahel paremini suhelda. «Me eksisime,» tunnistas kolmapäeval eBay juht John Donahoe analüütikutele, kirjutas Forbes. Tõsi, praeguseks pole programm, mis võimaldab interneti vahendusel odavaid või sootuks tasuta kõnesid teha, oksjoniportaaliga kuidagi ühendnunud.

Neli eestlast Toivo Annus, Ahti Heinla, Jaan Tallinn ning Priit Kasesalu eBay eksimuse peale aga tõenäoliselt pisarat ei poeta, kuna nendele tõi internetitelefoni müük 1,579 miljardit krooni.

Samal aastal, kui mainitud summa nelja mehe investeerimisfirma Ambient Sound Investmentsi majandusaastaaruandes kajastus, maksid mehed endale 16 miljonit krooni dividende. Neli miljonit igaühele.

Ülejäänud raha on nelik aga aastate jooksul edasi investeerinud tulusatesse ja vähemtulusatesse projektidesse, millest rohkem mainimist väärt on ehk Celecure, MarkIt ning koerte-kasside Orkut United Dogs and Cats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles