Pandipakend investeerib uude hoonesse 3 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pandipakendi tänane angaar
Eesti Pandipakendi tänane angaar Foto: Liis Treimann

Eesti Pandipakend investeerib Tallinnasse rajatavasse büroo- ja tootmishoonesse üle 3 miljoni euro. Uus keskus valmib 2013. aasta mais.

Eesti Pandipakendi rajatava pakendite käitluskeskuse ehitus läheb maksma üle 2 miljoni euro. Kuna uues hoones ei keskenduta mitte ainult pakendite loendamisele, vaid ka sorteerimisele ja taaskasutuseks ettevalmistusele, investeeritakse uutesse seadmetesse lisaks veel miljon eurot.

«Meie jaoks on see investeering möödapääsmatu, sest asume praegu logistiliselt ebamugavas kohas ning ka valdav osa meie kasutatavatest seadmetest on juba lootusetult vananenud,» ütles Eesti Pandipakendi juhatuse liige Kaupo Karba.

Kui täna sorteeritakse pakendeid suures osas käsitsi, siis uues keskuses teeb selle töö ära automaatsorter. Samuti võetakse kasutusele kaasaegsed pressid, mis võimaldavad ühte pakendikuubikusse suruda pea kaks korda rohkem pakendeid. Nende lahenduste ja seadmete kasutuselevõtuga vähendab Eesti Pandipakend CO2 jalajälge ca 1,5 korda.

Ehituse peatöövõtja hanke võitis Nordecon Betoon OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles