Telegraaf hotelli operaatorfirma teenis mullu 331 209 eurot kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Telegraaf
Hotell Telegraaf Foto: Liis Treimann

Tallinna Vanalinnas Telegraaf hotelli opereeriv majutus- ja toitlustusettevõte Vene Posti Operaator AS teenis mullu 331 209 eurot kasumit, aasta varem oli ettevõtte kasumiks 61 864 eurot.

Majandusaasta aruande kohaselt kasvas ettevõtte müügitulu eelmise aastal 28 protsendi võrra 4,15 miljoni euroni. Ettevõtte käibes oli majutusteenuste osakaal 69 protsenti ning toitlustusteenuste osakaal 27,4 protsenti. Ülejäänud käibe moodustas spaa teenuste pakkumine.

Eelmise aasta tegevust mõjutas oluliselt Eesti majanduse taastumine peale järsku majanduslangust ja kasvule pöördumine ning positiivsed trendid majanduses kõigil olulisematel sihtturgudel. Turismitööstuse pööret langusest kasvule peegeldas ja ka mõjutas oluliselt areng reisijate transpordis, milleks olid käibekasvud Tallinna lennujaamas ja sadamas ning lennuliinide lisandumine.

Käibe kasv saavutati peamiselt kõrgema täituvuse ja keskmiste hindade kasvu arvelt. Eelmise aasta lõpus kasv mõnevõrra aeglustus, kuid 2012. aastal kerge positiivne trend tõenäoliselt jätkub, selgub aruandest.

Ettevõttes töötas aastavahetuse seisuga 78 inimest, mis on 2010. aastast 11 töötaja võrra rohkem. Töötasudena maksis ettevõte mullu koos maksudega 891 595 eurot, mis on varasema aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Aastavahetuse seisuga oli ettevõtte jaotamata kasum 390 304 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles