Pangakontoris pakutavate teenuste tasud tõusevad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eelolevatel kuudel on oodata pangakontoris pakutavate teenuste hinnatõusu – Swedbank plaanib seda teha sügisest, LHV pank on uue hinnakirja juba avalikustanud.


«Kontorivõrgus pakutavate teenuste osas on arvatavasti üle kogu turu oodata mõningast hinnatõusu, millega osa konkurente on juba algust teinud,» ütles Postimehele Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens.

Samas ei olnud Swedbank valmis konkreetsetest muudatustest rääkima. «Meil selles osas alles analüüs käib ja loodame lõplikult kõik paika saada septembriks,» ütles panga pressiesindaja.

Teised suuremad pangad ütlesid, et nemad teenuste hindu tõsta ei kavatse. «SEB ei kavanda praegu teenustasude hindades põhimõttelisi muutusi,» ütles SEB äriarenduse divisjoni direktor Mart Maasik. Sama märkisid Nordea ja Sampo panga esindajad.

LHV pank on oma uue, 1. oktoobrist kehtima hakanud hinnakirja juba avalikustanud. Näiteks pangakontoris tehtavate riigisiseste maksete hind kasvab 10 sendi ehk viie protsendi võrra, kahe euroni. Kontoris tehtavad välismaksed kallinevad 3,61 euro võrra ehk tervelt 56 protsenti.

Internetipangas tehtud riigisiseste tehingute hind ei muutu, välismaksed kallinevad 53 sendi ehk 12 protsendi võrra, viie euroni. Muudatuste nimekiri on üsna pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles