Mai Treial: väljaõppe korraldamine tuleb anda tööandjatele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Mai Treial
Riigikogu liige Mai Treial Foto: Peeter Kümmel

Täna riigikogus toimunud tööturu arengu arutelul esitas riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial koalitsioonierakondadele ettepaneku riikliku fondi loomiseks, et anda väljaõppe korraldamine tööandjatele.


Rahvaliidu hinnangul on riikliku fondi loomine vajalik, et rahastada neid tööandjaid, kes korraldavad väljaõpet töökohal.

Mai Treiali hinnangul tuleb tööturul valitsevate kitsaskohtade lahenduste leidmiseks koostööd teha nii koalitsioonierakondadel omavahel kui ka ministeeriumidel. «Loodan, et koalitsioonipartnerid ja ministeeriumid suudavad välja tulla meetmetega, et tagada töökohtade säilimine ja uute loomine,» märkis Treial.

Mai Treial esitas valitsusele võimalikud lahendused töökohtade hoidmiseks ja loomiseks ning ettevõtluse toetamiseks. Tema sõnul on oluline vabastada tööandja täiend- ja ümberõppe ning töötaja tervisega seotud erisoodustusmaksust. «Riik peab enam toetama ettevõtjaid stardirahaga ja pakkuma riiklike investeeringute võimalusi,» lausus Treial.

Mai Treial märkis, et riigil on pakkuda alla 2000 töökoha ligi 50 tuhandele töötule. «Lisaks puudub riigil ülevaade, kui palju inimesi on Eestist lahkunud, et leida tööd välisriigis. Need on inimesed, kelle haridusse on riik investeerinud, kuid pole suutnud pakkuda töökohti, et nad saaksid rakendada oma teadmisi kodumaal,» sõnas Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles