Nõudlus põlluarenduste järele praktiliselt puudub

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Osta maja, saad mind kauba peale!”, lubab tekst Oru Kodu reklaamis Liliti pildi kõrval.
„Osta maja, saad mind kauba peale!”, lubab tekst Oru Kodu reklaamis Liliti pildi kõrval. Foto: Oru Arendus OÜ

Nõudlust  puuduliku infrastruktuuriga uuselamurajoonides asuvate, Tallinna kesklinnast kaugemal kui 20 kilomeetrit sisemaa suunas paiknevate ja olulisi investeeringuid vajavate eramute järele praktiliselt pole.

Ober-Hausi värske turuülevaade vahendab, et nendes piirkondades on tehingud pigem juhuslikud ja eramute hinnatase väga kõikuv.

Tallinnast kaugemal olevates piirkondades on eramute likviidsus väga madal ning turu aktiivsus otseses sõltuvuses kohalikust infrastruktuurist ning kaugusest olulistest tõmbekeskusest, eelkõige Tallinnast.

Eramute müügiperioodid on tavaliselt 6 – 12 kuud, keskmisest kallimatel ja eksklusiivsetel objektidel võivad müügiperioodid ulatuda 12 – 18 kuuni.

Oluliselt on vähenenud tehingud paarismajadega, põhjuseks klientide eramueelistus vaatamata kallimale hinnale. Populaarsust on kogumas taas ridaelamud tänu soodsamale hinnale. Paarismaja osa hinnatase on reeglina 5 – 10 protsenti madalam kui eramul. Valdav enamik tehinguid ridaelamu boksidega toimus hinnavahemikus 90 000 – 110 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles