Sooman: pooled välismaised kinnisvarainvestorid tulevad Venemaalt

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman uues rollis- lasteraamatu autor.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman uues rollis- lasteraamatu autor. Foto: Toomas Huik

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et pooled välisinvestorid, kes Eestisse kinnisvara soetavad, tulevad Venemaalt - samas kui soomlaste osakaal langeb.

Sooman ütles, et Venemaalt tulevad investorid jagunevad üldjoontes kaheks äärmuseks: ühed tahavad osta võimalikult odavalt ja võimalikult Vene piiri äärde. Nende huvi on eelkõige see, et saada lihtsamalt Schengeni viisa.

Teine osa Vene investoreid soovib Soomani sõnul osta kinnisvara Tallinna vanalinna või vähemalt südalinna. «Sellised investorid ei erine tavalistest investoritest, kes soovivad välismaale kinnisvara soetada – nad ei huvitu äärelinnast või odavamatest korteritest, vaid vaatavad ikka kallimaid kortereid kesklinnas» märkis ta ning lisas, et need kes kohalikke olusid rohkem tunnevad, huvituvad ka eramutest või maamajadest väljaspool Tallinnat. «Siiski otsitakse võimalikult eristuvat kaupa veekogu ääres,» rõhutas ta.

Sooman tõi välja ka selle, et üha suuremat huvi tuntakse meie kinnisvara vastu Lääne-Euroopas. Põhjus on tema sõnutsi selles, et ajakirjanduses tuuakse Euroopa võlakriisi taustal pidevalt Eestit esile kui hästi hakkama saavat riiki.

Kõikidest kinnisvaratehingutest teevad välismaalased Eestis umbes kümnendiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles