Viru Keemia Grupp alustab põlevkiviõli tehase ehitusega

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp.
Viru Keemia Grupp. Foto: Kristjan Teedema

Viru Keemia Grupp sai Kohtla-Järve linnavalitsuselt loa uue Petroter  tehnoloogial põhineva õlitehase ehituseks.

 

60 miljoni euro maksumusega tehase ehitustöödega on kavas alustada tänavu varasügisel ning see peaks valmima 2014. aasta veebruaris. Tehas on plaanis käivitada 2014. aasta teises pooles.

Petroter on VKG poolt patenteeritud põlevkivi ümbertöötlemistehnoloogia. 2009. aastal toodeti samanimelises tehases Petroter I esimesed tonnid põlevkiviõli.

VKG juhatuse liige ja tehnikadirektor Meelis Eldermann tõdes, et Petroter II on kontserni arengukavades loogiline jätk. «Tuleval aastal avatav VKG Ojamaa kaevandus toodab enim just Petroter tehnoloogia poolt kasutatavat peenpõlevkivi, mis on kindlasti üheks oluliseks tõukeks uue tehase rajamisel,» lausus ta.

Projekti ehituse käigus on ettevõtte kinnitusel eelistatud nii kohalikud ettevõtted kui ka oskustöölised. Petroter II projekt kasutab osaliselt Petroter I tehnilist baasi. Tehastel on ühine keskjuhtimispult ning tuhaärastus süsteem. Tuleval aastal on plaanis alustada ka Petroter III ehitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles