Kristjan Kongost saab Forum Cinemas juht

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinosaal.
Kinosaal. Foto: Liis Treimann

Septembrist asub Eesti suurima kinoketi Forum Cinemase tegevjuhi kohale senine Fazer Eesti juht Kristjan Kongo.

«Kristjan Kongo valiti välja mitme väga tugeva kandidaadi seast,»  ütles Forum Cinemase omanikfirma Finnkino Oy esindaja Janne Juvonen. «Kongo kasuks rääkis tema pikaajaline müügi- ja turundusalane kogemus brändi tuntuse kasvatamisel Eestis, mis loob eeldused ka Forum Cinemase positsiooni tugevdamiseks kinoturu liidrina.»

Kongo liitus Fazer Eesti müügi- ja turundustiimiga 2005. aastal, jätkates kahe aasta pärast juba arendusdirektorina ning alates 2010. aastast juhatuse esimehena. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ärijuhtimise eriala ning täiendanud end Saksamaal Hageni ülikoolis turunduse alal.

Forum Cinemase senine juht Aldo Tammsaar lahkus ettevõttest tänavu mais.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator. Soome ettevõttele Finnkino Oy kuuluv Forum Cinemas opereerib Eestis lisaks Kosmosele ka Coca-Cola Plaza, Ekraani ja Astri kinosid. Forum Cinemas lõpetas 2011. aasta ligi 400 000 euro suuruse puhaskasumiga, mis on pea kolm korda suurem võrreldes 2010. aastaga. Ettevõte kasvatas ka müügitulu 14 protsendi võrra, jõudes 2011. aasta lõpuks 8,4 miljoni euro tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles