Sõõrumaa müüs Väo Elektrijaama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Mihkel Maripuu

Urmas Sõõrumaa müüs enamusosaluse miljardiprojektis Väo Elektrijaam, mida ta hakkas rajama ajal, kui oli veel Eesti Energia nõukogu esimees ning mistõttu süüdistati Sõõrumaad huvide konfliktis.


Detsembris käivitatud ja Eesti Energia kontserni kuuluva Iru Elektrijaamaga konkureeriva Väo Elektrijaama ainuomanikuks sai nädala eest Prantsusmaa energiakontserni Dalkia kuuluv AS Tallinna Küte, kirjutab

Äripäev

. Varem kuulus prantslastele veerand Väo jaamast. Ülejäänud osa kontrollis Sõõrumaa oma firmade kaudu.

Tehingu osalistelt ei õnnestunud eile kommentaari saada. Sõõrumaa viibis päev otsa väldanud ASi U.S. Invest nõukogu koosolekul ega saanud mahti ka e-kirjale vastata. Samuti ei õnnestunud ühendust saada Tallinna Kütte juhtidega, kes eile välismaal viibisid. Küll aga on Tallinna Kütte regionaaljuht Kristjan Rahu huvi Väo Elektrijaama enamusosaluse vastu tunnistanud juba 2007. aasta aprillis. «Ja me ei varjagi, et soovime Väo jaamas edaspidi enamusosaluse omandada. Eks igaüks tahab olla iseenda peremees,» ütles ta toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles