Fazeri Eesti juht paneb ameti maha

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazer Eesti juhatuse esimees Kristjan Kongo.
Fazer Eesti juhatuse esimees Kristjan Kongo. Foto: Mihkel Maripuu

Fazer Eesti kauaaegne juhatuse esimees Kristjan Kongo lahkub augusti lõpus ettevõttest seoses üleminekuga teisele tööle. Uue juhi leidmiseni täidab Fazeri tegevjuhi kohuseid Eestis ettevõtte Baltikumi tegevjuht Gunita Íiesnere.

Seitse aastat Fazer Eesti müügi- ja ärijuhina töötanud Kristjan Kongo viimane tööpäev ettevõttes on 31. august. “Kongo ütles, et peab oma suurimaks saavutuseks Fazer Eesti juhina seda, et ettevõte on säilitanud turupositsioonid Eestis, olles pagaritoodete müügil turuosa suuruselt kolmandal ja maiustuste osas teisel kohal. «See on suur asi ettevõttele, kes ei ole Eesti juurtega,» ütles Kongo.

Fazeri Baltimaade tegevjuht Gunita Íiesnere ütles, et Fazer alustab uue juhi otsimist koheselt.

Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsinkis. Täna on grupi tooteportfellis valmistoidud, maiustused, pagari- ja kondiitritooted ning esindatud ollakse kaheksas riigis.  Ettevõtte kaubamärkidest on Eestis tuntumad Karl Fazer, Geisha, Kodusai, Fazeri Must leib, Rännumees, Dumle, Tutti Frutti, Marianne ja Xylimax. Eestis on Fazer tööandjaks 740 inimesele.

Fazer Eesti eelmise aasta käive oli 22,8 miljonit ja puhaskahjum 397 000 eurot. Võrreldes varasema aastaga suurenesid natuke nii käive kui ka kahjum. Ettevõte ise nimetas majandusaasta aruandes eelmist aastat keerulisemaks, kui eeldati ja seda peamiselt müügihindadele olnud surve tõttu, mis võimaldas toodete hindu tõsta alles aasta viimases kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles