Erkki Raasuke tõusis Swedbanki finantsjuhiks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Toomas Huik

Senine Swedbanki Balti panganduse juht Erkki Raasuke edutati kogu pangagrupi finantsjuhiks, kelle ülesanne on lahendada Rootsi pangahiiu põletavad probleemid.


 Uues ametis vastutab Raasuke Swedbanki grupi finantside, maksude, tresoori ja investorsuhete eest.



16-aastase panganduskogemusega Raasukese sõnul on tehtud muudatustel panga juhtimises positiivne mõju nii pangale kui ka klientidele ning kindlasti paraneb ka Baltimaade ja Rootsi koostöö.



Kuidas eestlased tema edutamisest kasu võiksid saada, Raasuke öelda ei osanud. «Ei oska sellele küsimusele vastata,» sõnas hääle järgi väga heas tujus Raasuke. «Mis puudutab muudatusi ettevõtte sisemises elus, siis olen kindel, et sellel (edutamisel – toim) on positiivne mõju Baltikumi ja Rootsi koostööle.»



Vastne Swedbanki finantsjuht lisas, et muudatustest on pangas juba pikemalt räägitud ning tal on hea meel, et plaanidest tegudeni jõuti.



Raasukese senise ametikoha võtab üle praegune siseauditi juht Håkan Berg.



Raasuke märkis, et rootslase tõusmine panga Balti haru juhiks ei tohiks eestlaste jaoks suuri muudatusi kaasa tuua, sest Eesti üksuse juhina jätkab Priit Perens.



«On väga tähtis, et ühe maa panka juhib sama maa inimene, kel on kohalikega oma side,» rääkis Raasuke. «Sellel, kes juhib regionaalset panka, on rahvus teisejärguline. Tähtis on kompetents ja teadmised, mis uuel juhil kindlasti olemas.»



Viimasel ajal palju kõneainet andnud laenuraha nappusest rääkides kinnitas Raasuke, et panga üldine strateegia pole muutunud ning tegelikult on panga tahe eluterveid projekte rahastada suurem kui vajadus seda teha.



Hansapanga, Swedbanki Eesti haru eelkäija ühe asutaja ja praegu investeerimispangandusele keskendunud Rain Lõhmuse sõnul on tal Raasukese edutamise üle hea meel, kuid ta märkis, et uuel ametikohal ootab palju lahendust vajavaid probleeme.



«Praegu on see kaunikesti raske roll. Swedbankil on päris palju lahendamist vajavaid probleeme: Ukraina kahjumid ning Balti riikide tulevik. Kapitaliküsimus loomulikult ka,» sõnas Lõhmus.



Swedbank teeb juhtkonnas teisigi muudatusi. Rootsi investeerimisfirma Tang­lin investeeringute juht Göran Bronner asub tööle grupi riskijuhina, Thomas Backtemanist saab grupi korporatiivsuhete juht. Senine finantsjuht Mikael Inglander asub tööle juhtkonna liikmena, tema hakkab Erkki Raasukest ja uut riskijuhti Göran Bonnerit uude ametisse sisseelamisel nõustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles