Monti kritiseerib demokraatlikke protsesse

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti.
Mario Monti. Foto: SCANPIX

Ainuke Euroopa suurriikide juhtidest ilma valimisteta ametisse saanud tehnokraat Mario Monti väljaütlemised rõhutavad, et Euroopa saab valida kas ühtsuse või demokraatia vahel, kirjutab Business Insider.

Eelmisel aastal erakorraliselt ilma valimisteta ametisse nimetatud tehnokraat Mario Monti sai Berlusconi järel Itaalia peaministriks saades ülesandeks lühikese aja jooksul Itaaliat vajalikus suunas reformida.

Nüüd aga on Monti ilmutanud rahulolematust ülejäänud Euroopa demokraatlike ja aeganõudvate protsesside üle.

«Kui valitsused lubavad endil olla täielikult kammitsetud parlamendi otsuste külge, kaitsmata oma vabadust tegutseda, muutub Euroopa lõhenemine tõenäolisemaks kui edasine integratsioon,» tsiteerib Business Insider Montit.

Teisisõnu, kui Euroopa liidrid (nagu Monti, Merkel ja Hollande) peavad kuulda võtma rahvast esindavaid institutsioone –parlamente -, variseb Euroopa kokku.

Ajaleht rõhutab, et eurokriisi lahendamiseks vajalike kiirete sammude ning rahva nõudmiste vahel on tekkimas suurenev konflikt. Võimulolijate suurimaks lootuseks on sealjuures, et praegune süsteem suudetakse kiiresti töökorda saada, enne kui masside rahulolematus edasi areneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles