Monti: Põhja- ja Lõuna-Euroopa vaheliste eelarvamuste vastu tuleb võidelda

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti.
Mario Monti. Foto: SCANPIX

Itaalia peaminister Mario Monti rõhutas, et vastuolude tugevnemine «vastutustundliku» Põhja-Euroopa ja «laristajatest» lõunaeurooplaste vahel on äärmiselt ohtlik ning valitsuste prioriteet peaks olema tegeliku olukorra selgitamine kodanikele.

Monti tunnistas, et põhja ja lõuna vahel on tekkinud otsene vastandumine ning levivad teatud eelarvamused. «See on väga ohtlik, meil tuleb sellega võidelda,» vahendas CNBC Monti sõnu.

Näiteks Itaalia ajalehe hiljutine esikaas kujutas Saksamaa ülevõimu Euroopas koos pealkirjaga «Neljas Reich», vihjates, nagu oleks tegemist uue generatsiooniga Adolf Hitleri režiimist.

Saksa meedia samal ajal on süüdistanud Kreekat ja teisi Lõuna-Euroopa riike oma kohustuste unarusse jätmises eurotsooni 17 riigi suhtes.

Monti rõhutab, et valitsuste peamine ülesanne on oma kodanikele selgitada Euroopa tegelikku olukorda ning mitte lasta vanadel eelarvamustel võimust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles