Innove: madal huvi tehnika ning tehnoloogiaerialade vastu teeb muret

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoloogia
Tehnoloogia Foto: Egert Kamenik

Sihtasutuse Innove juhatuse liikme ja kutsehariduse agentuuri juhi Tõnis Arvisto väitel muutuvad kõikidel erialadel üha olulisemaks töötajate üldine info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alane kompetents, kuid tehnika ning tehnoloogiaerialade vastu on noorte huvi endiselt madal.

Arvisto sõnul on rõõmustav lugeda, et üldine olukord ja tööandjate rahulolu tööjõuga on tõusnud, kuid samas nähtub magistritööst ja viimastel aastatel läbiviidud tööjõuteemalistest uuringutest, et väga suurt positiivset hüpet tööjõu kvaliteedis siiski toimunud ei ole.

«Seda eelkõige oskustöötajate ning lihttöötajate tasemel,» lisas Arvisto.

Arvisto väitel on nemad siiski arvamusel, et olukorra üldisele paranemisele tööjõu kvaliteedi ja tööandjate rahulolu osas on avaldanud olulist mõju tuntav paranemine kutsehariduses viimase kümne aasta jooksul.

Ta tõi esile, et näiteks on paranenud tööandjate kaasamine vajalike kutse-  eriala- ja ametioskuste kirjeldamisse ning nendele tuginevate õpisisude väljatöötamisse. Samuti vastab koolituse sisu üha rohkem tööandjate vajadustele.

Arvisto lisas, et täna suudab enamik kutseõppeasutusi pakkuda kvaliteetset täiend- ja ümberõpet täiskasvanutele ning üha rohkem kasutavad seda võimalust ettevõtted. Ka on paranema hakanud koolide ja ettevõtete vaheline koostöö.

Arvisto tõstis ka esile, et tulevikus muutub läbivalt kõikidel erialadel üha olulisemaks töötajate üldine info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alane kompetents.

Küll aga teeb Arvistole muret, et jätkuvalt on õppijate madal huvi tehnika ning tehnoloogiaerialade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles